(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Աշխատանքում գնահատվել է տարվա ցուրտ շրջանի կլիմայական պայմանների խստության աստիճանը և մարդու առողջության ու գործունեության համար կլիմայական պայմանների հարմարավետության վիճակը: Հիմնավորվել է տարվա ցուրտ շրջանի կլիմայական ռեկրեացիոն ռեսուրսների հեռանկարային օգտագործման հնարավորությունը, զբոսաշրջային գրավչությունը, ձմեռային հանգստի զարգացման ուղիները: