(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Աշխատանքում տեսականորեն հաշվարկված և համադրված են ուժեղ երկրաշարժերի և հրաբուխների հետևանքով օջախային զոնայի ապարների առաձգական հատկությունների և ծանրության ուժի հնարավոր փոփոխությունները, որոնք համընկնում են համանման պրոցեսների հետևանքով առաջացած վարիացիաների հետ: