(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
ԱՏՀ-ում ստեղծված հատուկ մեթոդների կիրառմամμ Վայքի տարածքում իրականացված գեոմորֆոլոգիական հետազոտությունները հնարավորություն տվեցին բացահայտել բազմաթիվ թաքնված կառուցվածքները` գծային խախտումները և օղակաձև կառույցները (նրանց հատվածները): Դա թույլ տվեց հասկանալու հանքայնացման տեղայնացման առանձնահատկությունները և գնահատելու մարզում նոր արժեքավոր հանքային օբյեկտների հայտնաբերման հեռանկարները: