(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Հոդվածում ներկայացված է օբյեկտիվ գեղագիտական գնահատման յուրահատուկ մեթոդիկա։ Կատարվել է գեղագիտական գրավչության աստիճանի վերլուծություն ըստ վերընթաց լանդշաֆտային գոտիների։ Արդյունքում բացահայտվել են առավել գրավիչ տարածքներ, որոնք գտնվում են անտառային ցածր և միջին լեռնային գոտիներում։