(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Բնական համալիրի խիստ բազմազանության և ուրբանացման օջախայնության պատճառով ՀՀ-ում գյուղական տարածքներն առանձնանում են բնորոշ գծերով և էական դեր ունեն տարածաշրջանների զարգացման գործում: Հոդվածում փաստական նյութի ընդհանրացման հիման վրա տրված են ՀՀ գյուղական տարածքների բնորոշ գծերը և վեր են հանվել գյուղական տարածքների հիմնական տարրերի՝ գյուղական տարաμնակեցման և բնակավայրերի առավել հրատապ հիմնախնդիրները: