(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Հոդվածում մի շարք, այդ թվում նաև հեղինակի, հետազոտությունների ամփոփման և ընդհանրացման հիման վրա առանձնացվել են լեռնային երկրներում գյուղական տարածքների և տարաբնակեցման ձևավորմանը և զարգացմանը բնորոշ որոշակի առանձնահատկություններ և օրինաչափություններ: