(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Հոդվածում աշխահագրական տեսանկյունից ներկայացվում, վերլուծվում, մեկնաբանվում և գնահատվում է ՀՀ տարածքի բնօգտագործման հետևանքով ստեղծված գեոէկոլոգիական իրավիճակը՝ մեթոդաբանական հիմք ընդունելով տարածքային սիներգետիկ էֆեկտը և տարածքի էկոլոգատնտեսական հավասարակշռության հայեցակարգը։ Ներկայացվում է նաև գեոէկոլոգիական իրավիճակի առաջացման պատճառահետևանքային կապերը և տարածքային պատկերը։