(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Աշխատանքում վերլուծվում են լեռնային տարածքների պոտենցիալ զբոսաշրջային ռեգիոնները, որոնք պայմանավորված են բնական պայմանների ու ռեսուրսների, մարդու միջամտության և առկա ենթակառուցվածքների հետ: ՀՀ տարածքում ուսումնասիրությունների արդյունքում առաջարկվում է զարգացնել էկո և ագրոզբոսաշրջությունը, ճանաչողականը, էքստրեմալ, սիրողականը և այլ զբոսաշրջության ձևերը: Լեռնային տարածքների զբոսաշրջությունը կարող է զարգանալ պետական լուրջ ու արդյունավետ մոտեցումների հետևանքով: