(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում Շիրակի մարզում գտնվող երկու պատմամշակութային Հուշարձանների, Մարմաշենի վանական համալիրի և Տիրաշեն հնավայրի օրինակով, դիտարկվել են մեծաթիվ ռեկրեանտների այցելությունների արդյունքում առաջացած հիմնախնդիրները: Հաշվարկվել է տարածքի օպտիմալ ծանրաբեռնվածությունները: