(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Հոդվածում ցույց է տրված, որ Ջիլ-Քարախաչի հիպերբազիտային զանգվածը վերին սենոնի կրաքարերի մեջ ներդրված պրոտրուզիվ դայկանման մարմին է, որի կոնտակտները ներփակող ապարների հետ տեկտոնական են, արտահայտված են ինտենսիվ դեֆորմացիաներով, բրեկչիացվածությամբ, միլոնիտացմամբ: Բացակայում են կոնտակտային մետամորֆիզմի երևույթները: Նկարագրված են հիպերբազիտային և գաբրոիդային համալիրների երկրաբանական իրադրությունը, փոխհարաբերությունները և ապարների ապարաբանական կազմը: Հիմնավորված է, որ օֆիոլիտային զանգվածների ձևավորումը ավելի դյուրին է կապել խորքային բեկվածքներով պրոտրուզիվների տեղաշարժման հետ քան դասական պատկերացումների՝ մագմայական հալոցքների ներդրման կամ սալերի տեկտոնիկայի տեսության օբդուկցիայի մեխանիզմի հետ: