(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Հոդվածում դիտարկվում են ստորերկրյա ջրերի բնական ռեսուրսների առանձին բաղադրիչների գնահատման խնդիրները ՀՀ ջրի ազգային ծրագրի օրենքի շրջանակներում: Մասնավորապես, օրենքում օգտագործվում են հետևյալ տերմինները՝ օգտագործվող ստորերկրյա ջրային ռեսուրսներ, ստորերկրյա ջրերի ռազմավարական և ազգային պաշար: Այդ տերմինները ջրաերկրաբանական մասնագիտական գրականությունում բացակայում են: Հոդվածում բերվում են նշված հասկացությունների սահմանումները և դրանց որոշման մեթոդաբանությունը ՀՀ առանձին գետերի ջրհավաք ավազանների օրինակով: