(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2015)
Հոդվածում նկարագրվում է Հանքավանի հանքային դաշտի երկրաբանակառուցվածքային, երկրաֆիզիկական և հանքաերկրաքիմիական համակցված գրաֆիկական մոդելը: Այն թույլ է տվել որոշել հանքային դաշտի բազմատիպ հանքայնացումների դիրքը գրավիչափական անոմալիայում և անել որոշակի եզրակացություններ նրանց հեռանկարների վերաբերյալ: Ներկայացված մոդելը ևս մեկ անգամ ապացուցում է, որ պղինձ-պորֆիրային հանքայնացմանը բնորոշ է լոկալ գրավիտացիոն դաշտի բացասական առավելագույն արժեքներ: