(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2013)
Հոդվածում դիտարկված է հանրապետության առանձին հորատանցք ային ջրառների տարածքներում հանդիպող շրջակա միջավայրի որոշ բաղադրիչների փոփոխությունը տեխնածին պրոցեսների հետևանքով: Հիմնավորվում է հորատանցքային ջրառների շահագործական պաշարների վերագնահատման (ճշգրտման) անհրաժեշտությունը: Առաջարկվում է վերագնահատման հաշվարկները իրականացնել հիդրոդինամիկ մեթոդով մաթեմատիկական մոդելավորման կիրառմամբ: