(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2013)
Հոդվածում դիտարկվում են 3D գեոֆիլտրացիայի մոդելավորման ժամանակակից սկզբունքները: Նշվում է, որ հիդրոերկրաբանական հաշվարկների համար հիմք է հանդիսանում Մակդոնալդի և Հարբուխի մշակած Մոդֆլոու ծրագիրը։ Ելնելով Երևանի ավազանում հորատված հորատանցքերի լիթոլոգիական հատվածներից՝ աշխատանքներով իրականացվել է անցում լիթոլոգիական շերտերից ընդհանրացված գեոֆիլտրացիոն շերտերի, այսինքն. համանման ֆիլտրման հատկություններ ունեցող շերտերին՝ միացված մեկ շերտով: Արդյունքում Երևանի ավազանի համար ստացվել է երեք գեոֆիլտրացիոն շերտ՝ ջրատար, անթափանց և թույլ ջրատար: