(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2013)
«Էրեբունի» օդանավակայանի (Երևան) տարածքում եղանակի և կլիմայի ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ մինչև 500 մ և ցածր ամպամածություն է նկատվում և կարող է պահպանվել հետևյալ պայմաններում․ օդի հարաբերական խոնավություն՝ ոչ պակաս, քան 88%, ցողի կետի դեֆիցիտ՝ մինչև 4℃, քամու արագությունը՝ 2–3 մ/վրկ, առավելագույնը՝ մինչև 5 մ/վրկ։ Սինոպտիկ-վիճակագրական մեթոդի կիրառմամբ՝ «Էրեբունի» օդանավակայանի տարածքում ցածր ամպամածության կանխատեսում է արվել։ Այս մեթոդի կիրառումը ծայրահեղ կարճաժամկետ (մինչև 12 ժ) և ընթացիկ (մի քանի րոպեից մինչև 3 ժ) կանխատեսման համար ապահովում է մոտ 80% հուսալիություն, իսկ կարճաժամկետ (մինչև 72 ժ) կանխատեսման համար՝ 70–75%։