(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Աշխատանքում իրականացված է հարավային Թեհրանի արդյունաբերական գոտում հողի վերին շերտի և ստորերկրյա ջրերի աղտոտման ուսումնասիրությունը, և առաջին հերթին շրջակա միջավայրի վրա վերջինիս ունեցած ազդեցությունը: Հիմնախնդիրն առաջացել է անցյալ դարի 70-ականների սկզբից: Վերլուծության միջոցով պարզվել է, որ աղտոտող նաֆթի շերտի տարեկան տեղաշարժը կազմում է շուրջ 2,6 մ: Այս պայմաններում խորհուրդ է տրվում անհապաղ միջոցներ ձեռնարկել և մանրամասն հետազոտություն իրականացնել աղտոտված շրջանի և աղտոտման աղբյուրի վերաբերյալ: