(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
2009 թ.-ին Ձորագետ գետի վերին վտակների տարածքում կատարված դաշտային ուսումնասիրությունների արդյունքում հեղինակը հայտնաբերել է ոսկու և պղնձի հանքայնացման տարածքներ՝ րչիձոր, Սնկաձոր և Ձորագետ։ Ուսումնասիրությունները բացահայտել են հանքաքարի առաջացման երկրաբանական և կառուցվածքային դիրքերը, հանքանյութերի հանքաբանական և երկրաքիմիական առանձնահատկությունները և քննարկվել դրանց գենետիկական խնդիրները: Հանքաքարի մարմինների քիմիական անալիզները ցույց են տվել դրական արդյունքներ՝ ոսկի՝ 0,01-3,1 գ/տ, արծաթ՝ 0,1-12,2 գ/տ, պղինձ՝ 0,023-2,36%, պլատին և պալադիում՝ 0,001-1, 2 գ/տ։