(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2012)
Սույն հոդվածը նվիրված է սուզվող թերամղված հողերի սեյսմակայունությանը: Օգտագործելով սահմանափակող հատիկաչափական կորերը՝ ըստ Ցուշիդայի և սպիտակահողերի խտացման գործակիցը պարզել են, որ կավային և ավազային բաղադրությամբ հագեցած սպիտակահողերը կորցնում են իրենց կայունությունը սեյսմիկ ազդեցության տակ և տեղի է ունենում հեղուկացում: Սեյսմիկ գոտիավորման համար առաջարկվում է հաշվի առնել սպիտակահողերի հեղուկացման գործոնը: