(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Այս աշխատությունը վերլուծում է մաթեմատիկական մոդելավորման մի քանի սկզբունքներ և առանձնահատկություններ աշխարհագրության մեջ՝ որպես գիտության ճյուղ: Այն քննարկում է այն հարցերը, ինչպիսիք են, թե ինչ է շահում աշխարհագրությունը մաթեմատիկայից, ինչպես է աշխարհագրությունը սինթեզում այն, ինչ որակական հատկանիշներ է ձեռք բերում, ինչ փոփոխություններ է իրականում ենթարկվում այս ճյուղի կիրառական-կառուցողական ներուժին: Աշխարհագրության մեջ մաթեմատիկական մոդելավորման կիրառման արդյունքում նկատվում է ոլորտի կառուցողական և կիրառական ներուժի մեծ աճ, ինչի շնորհիվ աշխարհագրությունը գնալով ավելի է ներմուծվում տնտեսություն։