(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Կենտրոնական Իրանի էոցենի պղնձի հանքավայրը գտնվում է հրաբխային աղեղի սահմաններում: Այն հսկվում է օլիգոցենի պորֆիրանման գրանիտներով, որոնց մեջ ներդրվել են միոցենի ինտրուզիվ մարմինները՝ քվարցային մոնցոդիորիտներից մինչև գրանոդիորիտները: Ինտրուզիվ մարմինները ներդրվել են ուշ կավճի և էոցենի նստվածքային, հրաբխածին նստվածքային և հրաբխային ապարների մեջ: Գլխավոր և ուղեկից միներալները այլ պետրոգրաֆիական տվյալների հետ թույլ են տալիս հաստատելու, որ պղինձ պարունակող ինտրուզիվ ապարները պատկանում են առաջին տիպի հրաբխային գրանիտոիդների շարքին: Պորֆիրանման ինտրուզիվներում և նրանց շրջակա ապարներում առանձնացվել են հիդրոթերմալ փոփոխությունների 4 գոտիներ: Կատարված ուսումնասիրությունները թույլ են տալիս եզրակացնել, որ Ալի Աբադի հանքավայրը ըստ Cu-Mo պարունակության բնութագրվում է որպես տիպիկ Cu-Mo պորֆիրային, որը ձևավորվել է միջին կայնոզոյում աղեղաձև միջավայրում: