(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Առկա տվյալների վերլուծության և ընդհանրացման հիման վրա մենք եկել ենք այն եզրակացության, որ բազալտի հանքավայրի հետագա շահագործումն անթույլատրելի է, քանի որ այն գտնվում է Նովոսելցովոյի աղբյուրների երկրորդ սանիտարապաշտպանական գոտում և կարող է ազդել այդ աղբյուրների հիդրոդինամիկ ռեժիմի վրա։ . Սա անթույլատրելի է, քանի որ ներկայիս մոտ 150000 բնակավայրերի մոտ 370 լ/վրկ ծախսով աղբյուրների ջրերը որպես խմելու ջուր են օգտագործում։