(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ քամիները մեծ ազդեցություն ունեն Էրեբունի օդանավակայանի տարածքում ռազմական ավիացիայի թռիչքների վրա։ Այսպիսով, տարվա ցուրտ ժամանակահատվածում գերակշռում են հարավային և հարավարևմտյան քամիները, իսկ տաք ժամանակաշրջանին՝ հյուսիսարևմտյան: Հարավային, հարավարևմտյան և հյուսիսարևմտյան քամիների տարեկան միջին արագությունը 5–8 մ/վրկ է, պոռթկումները՝ 25–28 մ/վրկ։ Այս քամիների ժամանակ թռիչքները սահմանափակվում կամ դադարեցվում են։