(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2011)
Փխրուտի հանքային դաշտի սահմաններում հողագոյացնող էլյուվիալ-դելյուվիալ նստվածքների լիթոերկրաքիմիական նմուշարկման արդյունքում ուրանի անոմալիաներին զուգահեռ հայտնաբերվել են ոսկու և նրա ուղեկից տարրերի ցրման երկրորդային պսակներ: Այս պսակների գնահատումը ոսկու մի շարք հայտնի (չափանմուշային) հանքավայրերի եռաչափ լիթոերկրաքիմիական մոդելավորման մեթոդիկայի կիրառմամբ թույլ է տալիս առանձնացնել երկու հեռանկարային անոմալիա: