(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2010)
Չնայած մինչև օրս ջրային ռեսուրսների բնագավառում կատարված ուսումնասիրությունների, տարբեր ճյուղերի ջրամատակարարման վիճակը հանրապետությունում մնում է անբավարար: Այս առումով առանձնահատուկ հետաքրքրություն է ներկայացնում Արարատյան միջլեռնային գոգավորության ստորերկրյա ջրերի յուրացումը: Աշխատանքում քննարկվում են հնաջրաերկրաբանական շրջանացման, համեմատական հիպսոմետրիկ բարձր նիշերում ջրառի հարցերը: Մաթեմատիկական մոդելավորման մեթոդով գնահատված է ստորերկրյա ջրերի կենտրոնացված ջրառի ազդեցությունը գոգավորության հարթավայրային տարածքի ջրերի ռեժիմի վրա: