(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2010)
Հոդվածում ուսումնասիրվում են երկրակեղևում և վերին թիկնոցում տեղի ունեցող գործընթացները, որոնք հանգեցնում են երկրի մակերևույթի ապարների ֆիզիկական դաշտերի փոփոխության: Տրված են դրանց քանակական գնահատականները, որոնք պետք է հաշվի առնել երկրաշարժերը կանխատեսելիս։