(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2023)
Հոդվածում անդրադարձ է կատարվում Տավուշի մարզի անտառածածկի բնամարդածին տարածաժամանակային փոփոխությունների հարցերին: Մասնավորապես, Իջևանի անտառտնտեսության օրինակով, անտառազրկման բացասական հետևանքները բացահայտվել և ուսումնասիրվել են հետևյալ ինդիկատորների միջոցով՝ անտառածածկ տարածքի և անտառի տեսակային կազմի փոփոփություն, անտառի ֆրագմենտացիա և եզրագծի փոփոխություն, սողանքային և սելավային երևույթների դինամիկա: