(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2009)
Աշխատանքում քննարկվել և վերլուծվել է տարածաշրջանի խոնավացման ռեժիմը։ Օգտագործելով դեֆիցիտի և տեղումների (1955–2000 թթ.) դիտարկված տվյալները՝ մենք բացահայտել ենք տարածաժամանակային փոփոխությունների օրինաչափությունների քանակը։ Արդյունքում ստեղծվում է տարածական բաշխման քարտեզ։