(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2008)
Պայմանավորված Հայաստանի աշխարհագրական դիրքով, մթնոլորտի շրջանառությամբ, օրոգրաֆիկ պայմանների առանձնահատկություններով, հատկապես շոգ եղանակին, առատ տեղումները վնաս են հասցնում տնտեսության տարբեր ոլորտներին։ Ներկայում տեղումների առաջացման պայմանները և կանխատեսման մեթոդների մշակումը մեծ խնդիր են սինոպտիկ օդերևութաբանության համար։