(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2008)
Աշխատանքում հետազոտված է Էյբաքաբադ քաղաքի ավազակավային գետնահողերից ցեմենտագետնահողերի ստացման հնարավորությունը: Իրականացված փորձարարական հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ սեղմման առավելագույն ժամանակավոր դիմադրությունը ստացվում է օպտիմալ խոնավությունից 2%-ով ցածր խոնավությամբ և ցեմենտի 7% պարունակությամբ ցեմենտագետնահողի խտացման դեպքում: Տվյալ օպտիմալ խառնուրդով ցեմենտագետնահողի ստանդարտ ամրությունը 28 օրվա համար կազմում է 5,07 ՄՊա, որը նրա ամրության միայն մի մասն է կազմում: Մասնավորապես 60 օրվա համար այն կազմել է 6,07 ՄՊա: