(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2007)
Աշխատանքում ներկայացվել և վերլուծվել են գետերի բնական հոսքի վերականգնման առանձնահատկությունները և դրանցում տեղ գտած թերությունները: Առաջարկվում է գետերի բնական հոսքի վերականգնման նոր` մաթեմատիկական վիճակագրության մեթոդ, որը գետերի ջրառների գումարման ավանդական մեթոդից տարբերվում է իր հուսալիությամբ և բարձր ճշտությամբ: