(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2007)
Կիպրոսի շրջաններից Հայաստանի Հանրապետություն շարժվող ցիկլոնային դաշտերը մեծ ազդեցություն ունեն հանրապետության եղանակային պայմանների ձևավորման վրա հատկապես տարվա ցուրտ ժամանակահատվածում։ Դրանցով է պայմանավորված ուժեղ քամիների, ձնաբքի ու հորդառատ անձրեւների ծագումը։ Կիպրոսի ցիկլոնի առաջացման պայմանները, շարժման արագության և ուղղության առանձնահատկությունները, նրա տարբեր հատվածներում եղանակային պայմանների առանձնահատկությունները ուսումնասիրվել են սինոպտիկ գծապատկերների, արբանյակային լուսանկարների և այլ վիճակագրական տվյալների հիման վրա։ Դրանք գտնվում են Հայաստանի հիդրոօդերեւութաբանության կենտրոնի արխիվում։