(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2007)
Թուխմանուկի հանքավայրի հանքաքարերում ոսկին հանդիպում է բնիկ ձևով տարբեր չափերի (0,001–4 մմ)։ Դրա մի մասը իզոմորֆ կեղտի տեսքով հանդիպում է սուլֆիդային միներալներում։ Արծաթի համար իզոմորֆ ձևը վճռորոշ նշանակություն ունի: Ազատ ոսկու պարունակությունը կազմում է 30%, արծաթը՝ կեսը (13–15%)։ Սֆալերիտի, խալկոպիրիտի, արսենոպիրիտի, պիրիտի և գալենայի միամիներալ ֆրակցիաներում ոսկու և արծաթի պարունակությունը տատանվում է համապատասխանաբար 14,2–21,3 գ/տ և 44,7–82,4 գ/տ միջև։