(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2007)
Լայնածավալ քարտեզների հիման վրա փորձ է արվել վերլուծել Զանգեզուրի ռելիեֆի մորֆոմետրիկ ցուցանիշները (հիպսոմետրիա, թեքության բացահայտում, մակերևույթի մասնահատման խտություն և խորություն)։ Ապացուցված է, որ այդ ցուցանիշների վրա ազդում են ոչ միայն ապարների քարաբանական կազմը, այլև ռելիեֆի տեկտոնական շարժումները։ Նման ուսումնասիրությունները կարևոր են ինժեներական կառույցների պլանավորման և նախագծման համար: