(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2006)
Աշխատանքում ներկայացված է Սպիտակի 1988 թ. M=7,0 մագնիտուդով երկրաշարժի հետցնցումների բաշխման քանակական գնահատականը երկրաշարժերի կատալոգի զտման պարամետրերը որոշելու նպատակով: Հետցնցումների բաշխման քանակական գնահատման նպատակով համեմատվել են գլխավոր ցնցման սեյսմիկ անդորրից առաջ և հետցնցումներից հետո միևնույն ժամանակահատվածում երկրաշարժերի գումարային էներգիաները և դրանց գումարային քանակները: Ուսումնասիրվող տարածքի համար ստացված արդյունքները համեմատվել են Օմորիի և Ուցու-Սեկիի էմպիրիկ բանաձևերի հետ: