(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2006)
Հրաբխային կառույցները բնութագրվում են ֆիզիկական և աշխարհագրական պայմանների ծայրահեղ բազմազանությամբ և բարդ երկրաբանական-տեկտոնիկ կառուցվածքով, որը որոշում է ստորերկրյա բնական ռեսուրսների խիստ անհավասար բաշխումը, դրանց կազմի և հանքայնացման բազմազանությունը: Հրաբխային տարածքներում որոնման խնդիրների լուծումը, համեմատած այլ երկրաբանական տարածքների հետ, բարդ է նրանով, որ այստեղ պալեորելիեֆը թաքնված է լավայի ծածկույթների և հոսքերի հաստ ծածկույթի տակ: Այս հանգամանքը մեծապես բարդացնում է հիդրոերկրաբանական (և ինժեներաերկրաբանական) աշխատանքը և պահանջում հետազոտական այլ մեթոդների կիրառում, առաջին հերթին՝ երկրաֆիզիկական։ Աշխատանքը ուսումնասիրում է ստորերկրյա ջրերի հոսքի բաշխման օրինաչափությունները և ստորերկրյա ջրային ռեսուրսների գնահատումը Արագածի հրաբխային լեռնաշխարհի օրինակով: Բացահայտված են միջ- և ենթլավային ջրահոսքերը և թաղված դրենաժային ավազանները: Կազմված քարտեզագրական նյութը կարող է օգտագործվել ուսումնասիրվող գետավազաններում ստորերկրյա ջրերի որոնման և հետախուզման համար: