(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2005)
Հոդվածում հանրապետության հիդրոհանքային պաշարները դիտարկվում են որպես հազվագյուտ մետաղների արդյունաբերության հավելյալ հումքային բազա։ Հիմնավորված է ջերմային հանքային և հանքային ջրերից հազվագյուտ մետաղների արդյունաբերական արդյունահանման իրագործելիությունը էկոլոգիապես մաքուր տեխնոլոգիական սխեմաների միջոցով՝ ցածր գնով և առանց մեծ կապիտալ ներդրումների։