(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2004)
Հոդվածում բերվում են ՀՀ տարածքի կենտրոնական և հարավային մասում նախապատմական և պատմական ժամանակաշրջանում, ինչպես նաև ոչ հեռավոր անցյալում տեղի ունեցած ուժեղ երկրաշարժերի օջախային գոտիների երկրաբանական կառուցվածքի ուսումնասիրության արդյունքերը։ Առաջին հաղորդումից [1] հետո անցած ժամանակաշրջանում գիտական գրականությունում, ինչպես նաև հեղինակների սեփական հետազոտությունների արդյունքներում Երևան են եկել նոր տվյալներ, որոնք պահանջում են ճշգրտումներ մտցնել ինչպես օջախային զոնաների երկրաբանական կառուցվածքի, այնպես էլ այս կամ այն սեյսմիկ իրադարձության վերաբերյալ։ Բացահայտված են Հայաստանի ուժեղ երկրաշարժերի օջախային գոտիների երկրաբանական կառուցվածքի մի շարք օրինաչափություններ։