(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Ստորերկրյա ջրահոսքերի ծախսի որոշումը անհրաժեշտ է ջրաբալանսային հաշվարկների, հետախուզական հորատանցքերի տեղադրման համար: Հաշվի առնելով խնդրի գործնական լուծման բարդությունը հիդրոերկրաբանական նյութերի սակավության կամ բացակայության պայմանների դեպքում՝ առաջարկվում է համատեղ օգտագործել հիդրոդինամիկական և երկրաֆիզիկական մեթոդների տվյալները՝ հիմնվելով ստացված կոռելյացիոն կապերի վրա: Որպես օրինակ բերված են Սևանա լճի ավազանի տարածքում հայտնաբերված մի շարք ստորերկրյա ջրահոսքերի ծախսի հաշվարկի արդյունքները: