(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2003)
Նշված արդյունաբերական տիպերի հանքավայրերի հետախուզման և շահագործման փաստացի նյութերի հիման վրա որոշված են մետաղների միջին պարունակությունների սահմանային սխալները հետախուզման տարբեր փուլերում։ Դիտարկված են նաև օբյեկտների հետախուզվածության անհրաժեշտ աստիճանի և տարբեր կարգերի պաշարների հարաբերակցության հարցերը: