(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Աշխատանքը նվիրված է Արփի լիճ-ջրամբարի ջրի մակարդակի ռեժիմի մոդելավորմանը։ Օգտագործվում է բազմակի գծային ռեգրեսիա. պրեդիկտորի փուլային բացառմամբ ընտրելով վիճակագրորեն համարժեք և ֆիզիկապես հիմնավորված մոդել: Հոդվածում նկարագրվում է մթնոլորտային տեղումների փոխարինման հնարավորությունը՝ որպես ջրի մակարդակի վրա ազդեցության անուղղակի գործոնի ֆունկցիա, ինչպիսիք են օդի հարաբերական խոնավությունը: Մոդելը ստացվել է ամսական դիսկրետությամբ ստանդարտացված տվյալներից: Մոդելի արդյունավետությունը գնահատվում է կախյալ և անկախ նյութերի հիման վրա: