(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Այս ուսումնասիրությունը նվիրված է խմելու ջրի ապակենտրոնացված օգտագործման (DDWU) աղբյուրների վիճակի համալիր գեոէկոլոգիական ախտորոշման միասնական մեթոդաբանության մշակմանը և փորձարկմանը: Որպես մոդելային շրջան ընտրվել է 2,285 մլն բնակչությամբ և զարգացած արդյունաբերական-ագրարային տնտեսական կառուցվածքով Վորոնեժի մարզը։ Առաջարկվող մեթոդիկան հիմնված է խմելու ջրի որակի վերաբերյալ տեղեկատվության հավաքագրման, վերլուծության, մշակման և ներկայացման գիտամեթոդական մոտեցումների վրա, բնակչության առողջության համար բնապահպանական ռիսկերի մակարդակների վրա՝ հիմնված էկոգետվյալների հավանականա-վիճակագրական վերլուծության մեթոդների, աշխարհատեղեկատվական մոդելավորման և քարտեզագրման տեխնոլոգիաների վրա: