(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Դիտարկվում է Արևմտյան Սիբիրի հարավում կլիմայի փոփոխության ազդեցությունը մարդու առողջության, ռեկրեացիոն գործունեության և մի շարք տնտեսական ոլորտների վրա՝ տրանսպորտ, շինարարություն, գյուղատնտեսություն և ջերմաէներգետիկա: