(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Ուսումնասիրվել է Հայաստանի Հանրապետության գետերի միջին տարեկան և հուլիս ամսվա միջին ջերմաստիճանների միջև եղած կապը: Այդ նպատակով մշակվել են այս կապի գծային հավասարումներ հիդրոլոգիական տարբեր շրջանների բոլոր գետերի համար՝ տարբեր ջրային աղբյուրներով: Այս հավասարումներն ունեն կարևոր գործնական նշանակություն: Դրանք կարող են օգտագործվել չուսումնասիրված և վատ ուսումնասիրված գետերի միջին տարեկան ջրի ջերմաստիճանը որոշելու համար: