ՋՐԻ ԻՆՔՆԱՎԱՐ ՄԱԿԱՐԴԱԿԱՉԱՓ. ՄՈՆՏԱԺՈՒՄ ԵՎ ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄ ՕՐԵԴԵԺ ԳԵՏԻ ՎՐԱ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2026)
Այս հոդվածում ներկայացված է ջրային մարմնում ջրի մակարդակը չափելու ինքնավար համակարգի փորձարկումը՝ օգտագործելով հիդրոստատիկ մակարդակի չափիչ: Ներկայացվում է համակարգի բաղադրիչների, հավաքման և շահագործման տեխնիկական նկարագրությունը: Նկարագրվում են համակարգի գործարկման և կարգաբերման գործընթացները, որոնք իրականացվել են Լենինգրադի մարզի Օրեդեժ գետի վրա: Հոդվածում ներկայացված են համակարգի շահագործման նախնական արդյունքները և նշվում են դրա աշխատանքի օպտիմալացման հետագա քայլերը:
Keywords: water level; hydrostatic sensor; autonomous system; Arduino