ՈՒԺԵՂ ԵՐԿՐԱՇԱՐԺԵՐԻ ԵՎ ՀՐԱԲՈՒԽՆԵՐԻ ՀԵՏԵՎԱՆՔՈՎ ԱՊԱՐՆԵՐԻ ԱՌԱՁԳԱԿԱՆ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԳՐԱՎԻՏԱՑԻՈՆ ԴԱՇՏԻ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Աշխատանքում տեսականորեն հաշվարկված և համադրված են ուժեղ երկրաշարժերի և հրաբուխների հետևանքով օջախային զոնայի ապարների առաձգական հատկությունների և ծանրության ուժի հնարավոր փոփոխությունները, որոնք համընկնում են համանման պրոցեսների հետևանքով առաջացած վարիացիաների հետ:
Keywords: tectonic process; changes in gravity; elastic properties; Jung module; slide module; volcano; earthquake