ՊՂԻՆՁ-ՊՈՐՖԻՐԱՅԻՆ ՀԱՆՔԱՅՆԱՑՈՒՄՆԵՐԻ ՀԵՌԱՆԿԱՐՆԵՐԻ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ ԵՐԿՐԲԱՆԱԵՐԿՐԱՖԻԶԻԿԱԿԱՆ ՄՈԴԵԼԱՎՈՐՄԱՆ ՄԻՋՈՑՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Հոդվածում քննարկվում է ՀՀ տարածքի պղինձ-պորֆիրային հանքայն ացման հեռանկարների գնահատման օրինակ։ Երկրաμանաերկրաֆիզիկական (գրավիչափական) մոդելավորման միջոցով կանխատեսվում է պղինձպորֆիրային հանքայնացման տարածումը ըստ խորության։ Հաստատված է նաև պղինձ-պորֆիրային հանքայնացման չափերի և գրավիտացիոն դաշտի տեղային անոմալիաների արժեքների միջև կապ։
Keywords: geological structure; porphyry copper mineralization