ՀՀ ՏԱՐԱԾՔԻ ԳԵՈԷԿՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԻՐԱՎԻՃԱԿԻ ԱՇԽԱՐՀԱԳՐԱԿԱՆ ԳՆԱՀԱՏԱԿԱՆԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Հոդվածում աշխահագրական տեսանկյունից ներկայացվում, վերլուծվում, մեկնաբանվում և գնահատվում է ՀՀ տարածքի բնօգտագործման հետևանքով ստեղծված գեոէկոլոգիական իրավիճակը՝ մեթոդաբանական հիմք ընդունելով տարածքային սիներգետիկ էֆեկտը և տարածքի էկոլոգատնտեսական հավասարակշռության հայեցակարգը։ Ներկայացվում է նաև գեոէկոլոգիական իրավիճակի առաջացման պատճառահետևանքային կապերը և տարածքային պատկերը։
Keywords: geo-ecological situation of the territory of the RA; geo-ecology; nature use; environmental and economic factors; regional environmental politics