ԼԵՌՆԱՅԻՆ ԵՐԿՐՆԵՐԻ ԳՅՈՒՂԱԿԱՆ ՏԱՐԱԲՆԱԿԵՑՄԱՆ ՀԱՄԱԼԻՐ ԱՇԽԱՐՀԱԳՐԱԿԱՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵՍԱԿԱՆ ՀԻՄՔԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2021)
Լեռնային երկրների բնաաշխարհագրական պայմանների բազմազանությունը և սոցիալ-տնտեսական զարգացման առանձնահատկություններն իրենց ազդեցությունն են թողնում այդպիսի շրջանների գյուղական տարածքների և տարաբակեցման զարգացման վրա՝ պայմանավորելով գյուղական տարածքների և տարաբնակեցման ինքնատիպ գծերը: Հոդվածում կատարվել է լեռնային երկրների գյուղական տարածքների ու տարաբնակեցման համալիր աշխարհագրական հետազոտման տեսական հարցերի վերլուծություն և ընդհանրացում:
Keywords: mountainous country; rural settlement; complex geographical research; theoretical frameworks