ՀՐԱԲԽԱՅԻՆ ԳՈՏԻՆԵՐՈՒՄ ՍՏՈՐԵՐԿՐՅԱ ՀՈՍՔԵՐԻ ՀԱՅՏՆԱԲԵՐՈՒՄՆ ՕԴԱՏԻԵԶԵՐԱԿԱՆ ՆԿԱՐԱՀԱՆՈՒՄՆԵՐԻ ԱՐԴՅՈՒՆՔՆԵՐՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2017)
Հրաբխային գոտիներում ստորերկրյա ջրերը հիմնականում անմիջականորեն չեն արտացոլվում հեռահար նկարահանումների նյութերում: Հրաբխային շրջաններում կանխագուշակման հիմնական չափանիշները՝ օդատիեզերական լուսանկարների վերլուծմամբ կազմում են ռելիեֆի հատկանիշները: Այսպիսով, օդալուսանկարչական նյութերի օգտագործումը թույլ է տալիս բացահայտել հրաբխաակումուլյատիվ թաղված հովիտները, որոնց հետ կարող են կապված լինեն միջլավային և լավատակ ջրհոսքերը:
Keywords: aerospace; photography; interpretation; underground water; volcanic plateau; buried valley; structure of the relief; regional aquiclude; display; remote