ՕԴԻ ՏԱՐԵԿԱՆ ՄԻՋԻՆ ՋԵՐՄԱՍՏԻՃԱՆՆԵՐԻ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԴԻՆԱՄԻԿԱՆ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում քննարկվել են օդի միջին տարեկան ջերմաստիճանների տարածաժամանակային փոփոխությունները ՀՀ տարածքում: Ուսումնասիրվել են 41 օդերևութաբանական կայանների բազմամյա (1961–2012 թթ.) օդի միջին տարեկան ջերմաստիճանների շեղումների դինամիկան բազիսային ժամանակահատվածի (1961–1990 թթ.) նկատմամբ: Կառուցվել, վերլուծվել և գնահատվել են տրենդի գծերը, կազմվել է ՀՀ տարածքում օդի միջին տարեկան ջերմաստիճանների փոփոխությունների բաշխման սխեմատիկ քարտեզ:
Keywords: climate change; annual temperature; baseline period; deviation